Chef’s Table heeft Nederlandse opvolger

De Nice to Meat’s Chef Tour is de nieuwe Nederlandse evenknie van de serie Chef’s Table. In de Netflix serie schitteren chefs uit de verste uithoeken van de wereld. Maar volgens horecaslagerij Nice to Meat is het echt niet nodig zo ver te reizen om culinaire hoogte­punten te beleven. Nederland heeft immers, met name op vleesgebied, alles te bieden. De nieuwe culinaire videotournee brengt wekelijks een restaurant in beeld dat bijzondere vlees­gerechten op de kaart heeft staan. De kijker volgt de keuze van de chef, pikt culinaire ‘Geheimtips’ op en kijkt mee met de bereiding van (in veel gevallen) een sterrengerecht. Meekijken met een topkok is smullen voor iedereen die van koken en lekker eten houdt. Helemaal als deze prof los gaat op de allermooiste vleesproducten en daarmee, alsof het geen moeite kost, een signature dish van jewelste creëert.
Meat is Art in deze Nice to Meat’s Chef Tour, die wekelijks te volgen is op facebookinstagram, twitter en youtube.   Lees verder

Buitenbeeld in het Huizer Museum

51 staan er. 51 kunstwerken in de openbare ruimte in Huizen. Beelden die de omgeving verfraaien, die mensen, omgeving en architectuur met elkaar verbinden. Openbare kunst die prikkelt en uitdaagt tot verbeelding en beeldspraak. Het beeld heeft zijn plek verworven maar hoe vaak lopen we er gedachteloos langs? Veel beelden zijn aangekocht of gemaakt in opdracht van de Huizer kunstcommissie.
Maar er staan ook beelden geplaatst of geschonken door bedrijven en beelden die door de buurt gemaakt zijn. buitenbeeld en omgeving

In het boekje ‘Beelden in Huizen’ heeft de kunstcommissie een route langs deze beelden uitgewerkt. Parallel daaraan presenteert het Huizer Museum de interactieve tentoonstelling ‘Buitenbeeld’, die loopt van 16 april tot 15 augustus. Met een opvallend geel bankje als spraakmaker.

Topkwaliteit, dagvers, direct van de bron

lr Directlyfrom.nl

Liefhebbers van écht lekker eten hebben er een geweldige favo shop bij. De webshop Directlyfrom.nl levert de favoriete producten van topchefs nu ook aan de consument. Dankzij een unieke samenwerking van Schmidt Zeevis, Nice to Meat, Rungis, Treuren en Vanilla Venture hoef je nooit meer producten met een loep te zoeken of de halve stad door te rijden. Hier weet je dat je het allerbeste en meest verse product krijgt, direct van de bron.

Directlyfrom.nl werkt als de Boquería Barcelona of de Rotterdamse Markthal maar dan op het web. Met 1 muisklik kun je de meest verse vis, vlees, gevogelte, groenten en delicatessen bestellen. Je kiest de diverse producten, bestelt alles op 1 adres, en de bestelling wordt dagvers bereid en binnen 24 uur (na productie) gekoeld thuisbezorgd.
Deze online foodmarkt zorgt voor een upgrading van ons eten, zowel de dagelijkse maaltijd als feestelijke diners. Want hier proef je, net als in de beste restaurants hoe vlees, vis, kip en groenten kunnen smaken! Het sleutelwoord: kwaliteit! Dit wordt een hele fijne Kerst!

logo directlyfrom

Download hier de persfoto’s 

Oil & Vinegar: Novello 2015 is top!

Novello half December in Nederlandse winkels

Na de tegenvallende oogst in 2014, te wijten aan een agressief fruitvliegje, en de dreiging deze zomer van een uitheemse bacterie in de regio Puglia, zal Oil & Vinegar binnenkort een mooie en zeer kwalitatieve Novello kunnen presenteren. De ­controleurs van Oil & Vinegar bezochten zoals elk jaar hun producenten in Italië en stelden met eigen zintuigen en analyses vast dat de kwaliteit Extra Vergine bijzonder goed is. De grote olijvenpluk, normaliter in november, is dit jaar uit voorzorg iets eerder van start gegaan dan gebruikelijk. Voor de Novello, de eerste olie van het seizoen, worden minderrijpe olijven geplukt. Dit doet niets af aan de smaak en de kwaliteit van de olie maar wel aan de hoeveelheid olie die de olijven voort­brengen. Als gevolg van de vervroegde pluk zal de olijfolieoogst dit jaar in volume iets minder zijn.
[kijk hier voor een oogstimpressie YouTube].
Olijfoogst 2015Gecontroleerd en getraceerd – van boomgaard tot botteling
Voor de Novello worden de olijven direct na de pluk geperst en gebotteld om de verse, rijke aroma’s te vangen. De olie is ongefilterd waardoor deze  licht troebel is, hij bevat niet meer dan 0,4% (wettelijk voor Extra Vergine max 0,8 %) aan vrije zuren en is rijk aan antioxidanten en vitamine E. Lees verder

Visserstruien – HuiZgebreid

Bijna zijn ze uit ons geheugen gewist, de stoere handgemaakte D0064841BNISCANvisserstruien die de Huizer mannen destijds als bovengoed droegen en die hen beschermden tegen water en kou. Onze vissers waren daarmee de mode, die Coco Chanel vele jaren later lanceerde, ver vooruit. Op 30 september komt Stella Ruhe, schrijfster van de Visserstruien-boeken, voor een lezing naar Huizen. In haar boeken vinden we niet alleen visserstruien, maar ook patronen, foto’s, verhalen en anekdotes over het vissersleven van toen. Over dit karak­teristieke kleding­stuk, de zware tijden en de leefgewoontes van toen, kan Stella Ruhe als geen ander vertellen.

De lezing van Stella Ruhe is de eerste van een serie activiteiten rondom de tentoonstelling HuiZgebreid in het Huizer Museum. En waar het gaat om breien en de Huizer Visserhistorie, mag Stella Ruhe niet ontbreken. Waar zij komt, hangen vrouwen én mannen aan haar lippen.
De lezing vindt plaats om 14u in De Boerderij Huizen, Hellingstraat 9.  Prijs lezing, museumbezoek en koffie: € 9,50. MK-houders € 4,50. Aanmelding bij het Huizer Museum, receptie@huizermuseum.nl, 035 5250223.

De kracht van storytelling

Op linkedin volgen we een interessante discussie over het nut en de kracht van ‘storytelling‘. Daarmee breng je een onderwerp tot leven en breng je het gevoel over een organisatie over. Iets wat we onlangs met verve hebben gedaan voor kinderdagverblijf Het Vosje in Haarlem. De nieuwe vestiging werd geopend met een zintuigenfeest, in de weken daarvoor aangekondigd met een ‘zintuigenfeuilleton’ in de lokale media. haarlem dit weekend

Doelgroep: bestaande en potentiele/aanstaande ouders aan wie we het onderscheidend vermogen en de meerwaarde van deze externe dagopvang willen tonen. Het resultaat: binnen 1 maand tientallen nieuwe aanmeldingen en bezichtingen.

De zintuigenreeks is hier te lezen: 

 

Regen? Haal de BBQ naar binnen !

Barbecueën is een favoriete activiteit in ons land, maar niet in de regen. Gelukkig komt Oil & Vinegar met culinaire innovaties, die ons zowel buiten als ook binnen op het gas of in de oven heel veel plezier gaan bezorgen.
forel op zoutplaat lrZoals de zoutplaat uit de Himalaya en pepertjes rechtstreeks afkomstig uit China.
Een bijzondere marinade/dressing op dokters’ recept komt uit de VS. En nieuwe kruidenmelanges voor bv kruidenboter uit de Franse Provence.

Eerst zien, dan geloven wat er zoal kan met de zoutplaat, zowel uit de vriezer als op open vuur? De komende weken organiseert Oil & Vinegar in de diverse vestigingen speciale proeverijen. Gratis toegankelijk. Kijk op www.oilvinegar.com voor tijden en meer info.

Foto’s in hoge resolutie hier te downloaden: