Het ‘sterrengerecht’ van morgen staat nu nog op het land of zwemt nog in zee!

website

Ondanks onze frisse nawinter kunnen we dit voorjaar al de lekkerste producten van eigen bodem op ons bord verwachten. Directlyfrom.nl bezorgt daarvan het allerbeste thuis aan de deur. Zoals heerlijk mals Wiedenlam uit Overijssel, persoon­­lijk geselec­teerd door meesterslager Piet van den Berg. Er zijn al asperges, de delicate en malse Queens en Queenies komen van de oevers van de Maas en zijn zo zacht dat ze niet geschild hoeven te worden en smaken zelfs rauw verrukkelijk. Superior Queens 02
Wat dacht je van de smakelijke Hollandse tuinboon en doperwt in de peul, die elk gerecht van een gezond ­garnituur voorzien. Kippen en Parelhoenders, die een goed leven hadden, verrassen in mooie smaak­combi­naties zoals met pruimen en cognac. En garnaaltjes van de Hollandse kust en mosselen uit Zeeland mogen ook op het voorjaarsmenu en zijn nu van topkwaliteit.

Ultraverse waar van de allerhoogste kwaliteit is het credo van Directlyfrom.nl, de online foodmarkt die eind 2015 een vliegende start maakte. Anders dan de reeds bekende maaltijdboxen, maak je bij deze webwinkel zelf de keuze voor ingrediënten en gerechten, in de wetenschap dat alle Neder­landse topchefs je zijn lam2voorgegaan. Want ook zij doen hun dagelijkse inkopen bij de leveranciers die zich in dit unieke voedingplatform voor de consument – met een ongeëve­naard assortiment – hebben verenigd: Nice to Meat, Schmidt Zeevis, Treuren, Vanilla Venture en Rungis. Hun rijke assortiment is nu ook voor de thuiskok te verkrijgen, makkelijk, dagvers en supersnel, via Directlyfrom.nl.

Sinds deze week is op deze foodmarkt ook ambachtelijk brood te koop van IMG_3488Vlaamsch Broodhuys en eigen fabrikaat chocolade van chocolatier Van Soest. En het moosite: alles wordt dagvers aan huis bezorgd, nu in heel Nederland.

Toptips ‘Directlyfrom’ the Chef
Of het om vlees of vis gaat, wild of gevogelte, groenten of fruit en specerijen of andere smaakmakers, alles kan op 1 adres – www.Directlyfrom.nl – worden besteld.
Speciaal voor de foodies thuis, zijn er door enkele chefs heerlijke recepten bedacht. Hieruit blijkt maar weer eens dat raffinement schuilt in kwaliteit en eenvoud. Want ook thuis kunnen we op sterrenniveau koken met ingrediënten van topkwaliteit. Voeg daarbij de ‘Geheimtip’ van de chefs – “geef bereiding de tijd; onthaasten begint in de keuken” – en elk mooi diner slaagt.

Voor meer fotomateriaal, stuur svp een berichtje naar Monica van Alewijn en download hier de recepten en foto’s van Directlyfrom voor Pasen: 

 


Maak van Pasen een smaaksensatie

Jawel, Pasen is het 2e culinaire hoogtepunt van het jaar. Ontbijtjes, brunches, o&v desser4teitjeslunches of diners, we beleven ze samen met familie en vrienden en daarbij pakken we echt uit. We hebben immers al zeker 3 maanden niet meer uitgebreid met elkaar getafeld. En het is voorjaar, dus tijd voor vrolijke en curlinaire verrassingen.

Wat je ook kiest, Oil & Vinegar zorgt aan tafel voor de echte smaakmakers. Behalve heerlijke nieuwe producten met een mediterraan tintje, vind je hier ook zalige Paasrecepten. Makkelijk en sommige beslist op sterrenniveau.

Ga dus toveren met met heerlijke olie, azijn, pesto, kruidenmelanges, vinaigrettes, mosterd, vruchtencoulis en Italiaanse crèmes en verras je Paasgasten met ware smaaksensaties.  Oil & Vinegar

Meer zien? Download hier de recepten, foto’s en productinformatie.

 

Gezonde voornemens voor 2016

  1. Zorg goed voor jezelf met gezonde voeding
  2. Kies elke dag voor versheid en variatie
  3. Hou stofwisseling en vetverbranding goed in het oog
  4. Heb altijd ‘n voorraadje verse groenten, fruit en peulvruchten bij de hand
  5. Ga op zoek naar de lekkerste saladerecepten
  6. Maak daarvoor een stel heerlijke dressings
  7. Bereid voor elke dag je eigen salade (gekoeld houdbaar)
  8. Gebruik daarvoor de praktische Salad-in-a-Jar pot
  9. Bouw daarmee een gezonde en hechte relatie op
  10. En geniet van ’the good things in life’.
Hoe? Heel simpel met een potje en een dekseltje….
o&v pasta salade editorial

Vanaf 25 januari bij Oil & Vinegar: Salad-in-a-Jar. Een glazen pot, een deksel, heerlijke recepten en ontelbare soorten olie, azijn, dressings, kruidenmelanges en de lekkerste ingrediënten voor jouw dagelijkse portie gezondheid. Voor de lunch, voor of na het sporten of voor onderweg.

 


Download
hier variatietips voor
Oil & Vinegars Salad-in-a-Jar.

 


Download
hier O&V Salad-in-a-Jar beeldmateriaal:

Topkwaliteit, dagvers, direct van de bron

lr Directlyfrom.nl

Liefhebbers van écht lekker eten hebben er een geweldige favo shop bij. De webshop Directlyfrom.nl levert de favoriete producten van topchefs nu ook aan de consument. Dankzij een unieke samenwerking van Schmidt Zeevis, Nice to Meat, Rungis, Treuren en Vanilla Venture hoef je nooit meer producten met een loep te zoeken of de halve stad door te rijden. Hier weet je dat je het allerbeste en meest verse product krijgt, direct van de bron.

Directlyfrom.nl werkt als de Boquería Barcelona of de Rotterdamse Markthal maar dan op het web. Met 1 muisklik kun je de meest verse vis, vlees, gevogelte, groenten en delicatessen bestellen. Je kiest de diverse producten, bestelt alles op 1 adres, en de bestelling wordt dagvers bereid en binnen 24 uur (na productie) gekoeld thuisbezorgd.
Deze online foodmarkt zorgt voor een upgrading van ons eten, zowel de dagelijkse maaltijd als feestelijke diners. Want hier proef je, net als in de beste restaurants hoe vlees, vis, kip en groenten kunnen smaken! Het sleutelwoord: kwaliteit! Dit wordt een hele fijne Kerst!

logo directlyfrom

Download hier de persfoto’s 

Oil & Vinegar: Novello 2015 is top!

Novello half December in Nederlandse winkels

Na de tegenvallende oogst in 2014, te wijten aan een agressief fruitvliegje, en de dreiging deze zomer van een uitheemse bacterie in de regio Puglia, zal Oil & Vinegar binnenkort een mooie en zeer kwalitatieve Novello kunnen presenteren. De ­controleurs van Oil & Vinegar bezochten zoals elk jaar hun producenten in Italië en stelden met eigen zintuigen en analyses vast dat de kwaliteit Extra Vergine bijzonder goed is. De grote olijvenpluk, normaliter in november, is dit jaar uit voorzorg iets eerder van start gegaan dan gebruikelijk. Voor de Novello, de eerste olie van het seizoen, worden minderrijpe olijven geplukt. Dit doet niets af aan de smaak en de kwaliteit van de olie maar wel aan de hoeveelheid olie die de olijven voort­brengen. Als gevolg van de vervroegde pluk zal de olijfolieoogst dit jaar in volume iets minder zijn.
[kijk hier voor een oogstimpressie YouTube].
Olijfoogst 2015Gecontroleerd en getraceerd – van boomgaard tot botteling
Voor de Novello worden de olijven direct na de pluk geperst en gebotteld om de verse, rijke aroma’s te vangen. De olie is ongefilterd waardoor deze  licht troebel is, hij bevat niet meer dan 0,4% (wettelijk voor Extra Vergine max 0,8 %) aan vrije zuren en is rijk aan antioxidanten en vitamine E. Lees verder

Pasta Party bij Oil & Vinegar

Sommige culinaire activiteiten komen precies op het juiste moment. Terwijl buiten de eerste herfstbuien langs komen, gaan we bij de mediterrane culishops Oil & Vinegar heerlijk nazomeren in Italiaanse sferen. Met mooie traditionele pasta’s uit de verschillende regio’s met bijbehorende pesto’s, salsa’s en heerlijke recepten.

Wie alle tijd heeft in de keuken, maakt natuurlijk o&v trofie azelf z’n pasta en pesto. Voor wie dat niet heeft of een authentiek culinair cadeautje zoekt, zijn er de ambachtelijke kant-en-klare producten met pure ingrediënten, waarmee je een heerlijke Primi en Secondi uit de Cucina Italiana Tradizionale op tafel zet. Zoals met Foglie, Trofie, Tagliolini, Orecchiette, Salvia, Pistacchio, Carciofi, Melanzane…. En natuurlijk de beste Olijfolie Extra Vergine en Aceto Balsamico.

Oil & Vinegar is het juiste adres daarvoor. Maak snel kennis met deze inspirerende heerlijkheden en hou de culinaire tips onder handbereik in de keuken; want van die super recepten met Italiaanse pasta en pizza blijf je smullen. 

 

 

Moestuin Culinair

Nooit gedacht dat ik zo enthousiast zou worden over het fenomeen ‘moestuin’.
Wat begon als een grap op een schoteltje staat nu weelderig te bloeien en zet alle andere tuinplanten in de schaduw. Trots als een pauw was ik op mijn eerste oogst, die nog lekker was ook. Nu kunnen we de groei en bloei bijna niet bijhouden maar ja, we willen ook niet elke dag groene sla eten.
Vandaar hier enkele culinaire tips van Oil & Vinegar, om elke moestuinoogst om te toveren tot een culinair sterrengerecht. Heerlijk. Zo kom ik de zomer wel door!

moestuinLees meer en download hieronder het persbericht en foto’s van de gerechten.
Alle recept- en productinformatie vind je op oilvinegarLees verder

Kies een gezondere lifestyle

Zie je het allemaal even niet meer zitten, ben je te zwaar, te moe, te sloom? Het nieuwe Health Station in ’t Gooi pept je weer op. Een uniek gezond- en fitheidsconcept met verschillende disciplines onder één dak. Doe de Health Check, pick your choice en start meteen met een gezondere lifestyle. Kijk in de Huizer Courant van 12 juni of op healthstation.nlHealth Station

Medicijnwekker? Je eigen Medisch Dossier? Neem een App!

Wil jij gewoon altijd zelf kunnen beschikken over je essentiële medische gegevens? Sla ze dan op in je smartphone in een speciaal daarvoor ontwikkelde App. MemoMedic is in basis een zelfdenkende medicijnwekker, die signaleert en innames registreert. De App houdt hij je geneesmiddelvoorraad bij, stelt automatisch nieuwe receptbestellingen op en verzendt deze ook. Een 24/7 Personal Assistant dus voor frequente medicijngebruikers.

home-touchOnderscheidend is de App door het Persoonlijk Medisch Dossier waarin jouw actuele medicatie status wordt opgeslagen, maar waar ook ruimte is voor belangrijke gegevens  zoals contra-indicaties, intoleranties en labwaarden. Stel je hebt met spoed hulp of advies nodig van een arts of apotheek als je op reis bent, dan wil je natuurlijk niet afhankelijk zijn van een eindeloze medische speurtocht.

apoth-phone2MemoMedic is ontwikkeld vanuit de apotheekpraktijk voor smartphone-gebruikers. Dit medicijncontrole-programma helpt om consequenter een therapie te volgen en zo het behandelresultaat te verbeteren. Daarnaast geeft de App de helft van alle Nederlanders (met een smartphone) de kans om hun eigen medische gegevens altijd veilig bij de hand te hebben. Want die privé informatie deel je alleen met de professionals die je zelf wilt.

logo

Meer info op www.memomedic.nl.

Foto’s voor de pers: