Een ode aan de Hamburger

Van fastfood naar een verrassend lekker gerecht op topniveau. 

(foto Diego Buik)

De Amerikaanse Big Macs en Whoppers hebben onze kijk op de Hamburger nogal vertroebeld. Enerzijds vinden we het goedkoop fastfood, maar anderzijds kan de hamburger een super smakelijk gerecht zijn voor ultieme lekkerbekken waar je op sterrenniveau van geniet.

Volgens overlevering komt de hamburger van oorsprong uit Amerika maar is gebaseerd op Duits gehakt vermengd met uien en brood. Omdat hij snel en goedkoop te bereiden was en zelfs staand of lopend kon worden gegeten, werd dit gerecht daar vorige eeuw razendsnel populair onder de naam hamburgersteak. Het is dankzij ketens als Burger King en McDonald’s dat de goedkope hamburgers vervolgens wereldwijd populair en hip werden. Sindsdien heeft de hamburger zich ontwikkeld tot verwenproduct, waarmee de Nederlandse kok Diego Buik zelfs in het Guiness Book of Records staat.

Hoe? Lees  meer in de column van horecaslagerij Nice to Meat op Chefsfriends. https://chefsfriends.nl/blog-nice-to-meat-ode-aan-hamburger/

Chef’s Table heeft Nederlandse opvolger

De Nice to Meat’s Chef Tour is de nieuwe Nederlandse evenknie van de serie Chef’s Table. In de Netflix serie schitteren chefs uit de verste uithoeken van de wereld. Maar volgens horecaslagerij Nice to Meat is het echt niet nodig zo ver te reizen om culinaire hoogte­punten te beleven. Nederland heeft immers, met name op vleesgebied, alles te bieden. De nieuwe culinaire videotournee brengt wekelijks een restaurant in beeld dat bijzondere vlees­gerechten op de kaart heeft staan. De kijker volgt de keuze van de chef, pikt culinaire ‘Geheimtips’ op en kijkt mee met de bereiding van (in veel gevallen) een sterrengerecht. Meekijken met een topkok is smullen voor iedereen die van koken en lekker eten houdt. Helemaal als deze prof los gaat op de allermooiste vleesproducten en daarmee, alsof het geen moeite kost, een signature dish van jewelste creëert.
Meat is Art in deze Nice to Meat’s Chef Tour, die wekelijks te volgen is op facebookinstagram, twitter en youtube.   Lees verder

Oil & Vinegar op Franse toer

aHerbes de Provence, bouillabaisse, coq au vin, amuses, hors d’oeuvres, fromages….. culinaire heerlijk­heden uit Frankrijk. Oil & Vinegar introduceert – naast authentieke smaakmakers voor deze klassiekers – enkele nieuwe Franse ‘délices’ waar je als foodie niet omheen kunt. 

Zoals de DÉLICE DE CHÈVRE AUX TOMATES SÉCHÉES met geitenkaas en zongedroogde tomaten. Een romige spread, rechtstreeks uit de Provence, heerlijk in een bladerdeeggerecht of puur te gebruiken bij kaas, op een galette, çroquette’ of sandwich.
De pittige ROUILLE AU PIMENT D’ESPELETTE  geeft een rijke, romige smaak aan huisgemaakte Bretonse vissoep of Bouillabaisse. Eén eetlepel is al voldoende. Ook zalig op een sandwich, bij visgerechten of gegrild vlees. 5

Voor kaasliefhebbers die graag met de Franse slag koken is er een schattig emaille pannetje, ideaal voor sauzen of 1-persoonsporties. Wist je dat camembert het lekkerst is als hij warm en smeltend uit de oven komt? In de CLOCHE presenteer je camembert als kaasfondue.

Doucement …. met zoet en met suiker. Maar soms ook even niet. De Bretonse CRÈME DE SALIDOU biedt karamelliefhebbers een treat 12963619_10153957075286236_4472933520109296517_nvan zoet en zout. Een heerlijke crème voor ijs, desserts of taart, maar ook heerlijk bij kip en lam. Deze tube wil je gewoon altijd in de koelkast hebben.

Voor meer informatie, productgegevens en beeldmateriaal: Oil & Vinegar.

Het ‘sterrengerecht’ van morgen staat nu nog op het land of zwemt nog in zee!

website

Ondanks onze frisse nawinter kunnen we dit voorjaar al de lekkerste producten van eigen bodem op ons bord verwachten. Directlyfrom.nl bezorgt daarvan het allerbeste thuis aan de deur. Zoals heerlijk mals Wiedenlam uit Overijssel, persoon­­lijk geselec­teerd door meesterslager Piet van den Berg. Er zijn al asperges, de delicate en malse Queens en Queenies komen van de oevers van de Maas en zijn zo zacht dat ze niet geschild hoeven te worden en smaken zelfs rauw verrukkelijk. Superior Queens 02
Wat dacht je van de smakelijke Hollandse tuinboon en doperwt in de peul, die elk gerecht van een gezond ­garnituur voorzien. Kippen en Parelhoenders, die een goed leven hadden, verrassen in mooie smaak­combi­naties zoals met pruimen en cognac. En garnaaltjes van de Hollandse kust en mosselen uit Zeeland mogen ook op het voorjaarsmenu en zijn nu van topkwaliteit.

Ultraverse waar van de allerhoogste kwaliteit is het credo van Directlyfrom.nl, de online foodmarkt die eind 2015 een vliegende start maakte. Anders dan de reeds bekende maaltijdboxen, maak je bij deze webwinkel zelf de keuze voor ingrediënten en gerechten, in de wetenschap dat alle Neder­landse topchefs je zijn lam2voorgegaan. Want ook zij doen hun dagelijkse inkopen bij de leveranciers die zich in dit unieke voedingplatform voor de consument – met een ongeëve­naard assortiment – hebben verenigd: Nice to Meat, Schmidt Zeevis, Treuren, Vanilla Venture en Rungis. Hun rijke assortiment is nu ook voor de thuiskok te verkrijgen, makkelijk, dagvers en supersnel, via Directlyfrom.nl.

Sinds deze week is op deze foodmarkt ook ambachtelijk brood te koop van IMG_3488Vlaamsch Broodhuys en eigen fabrikaat chocolade van chocolatier Van Soest. En het moosite: alles wordt dagvers aan huis bezorgd, nu in heel Nederland.

Toptips ‘Directlyfrom’ the Chef
Of het om vlees of vis gaat, wild of gevogelte, groenten of fruit en specerijen of andere smaakmakers, alles kan op 1 adres – www.Directlyfrom.nl – worden besteld.
Speciaal voor de foodies thuis, zijn er door enkele chefs heerlijke recepten bedacht. Hieruit blijkt maar weer eens dat raffinement schuilt in kwaliteit en eenvoud. Want ook thuis kunnen we op sterrenniveau koken met ingrediënten van topkwaliteit. Voeg daarbij de ‘Geheimtip’ van de chefs – “geef bereiding de tijd; onthaasten begint in de keuken” – en elk mooi diner slaagt.

Voor meer fotomateriaal, stuur svp een berichtje naar Monica van Alewijn en download hier de recepten en foto’s van Directlyfrom voor Pasen: 

 


Gezonde voornemens voor 2016

  1. Zorg goed voor jezelf met gezonde voeding
  2. Kies elke dag voor versheid en variatie
  3. Hou stofwisseling en vetverbranding goed in het oog
  4. Heb altijd ‘n voorraadje verse groenten, fruit en peulvruchten bij de hand
  5. Ga op zoek naar de lekkerste saladerecepten
  6. Maak daarvoor een stel heerlijke dressings
  7. Bereid voor elke dag je eigen salade (gekoeld houdbaar)
  8. Gebruik daarvoor de praktische Salad-in-a-Jar pot
  9. Bouw daarmee een gezonde en hechte relatie op
  10. En geniet van ’the good things in life’.
Hoe? Heel simpel met een potje en een dekseltje….
o&v pasta salade editorial

Vanaf 25 januari bij Oil & Vinegar: Salad-in-a-Jar. Een glazen pot, een deksel, heerlijke recepten en ontelbare soorten olie, azijn, dressings, kruidenmelanges en de lekkerste ingrediënten voor jouw dagelijkse portie gezondheid. Voor de lunch, voor of na het sporten of voor onderweg.

 


Download
hier variatietips voor
Oil & Vinegars Salad-in-a-Jar.

 


Download
hier O&V Salad-in-a-Jar beeldmateriaal:

Topkwaliteit, dagvers, direct van de bron

lr Directlyfrom.nl

Liefhebbers van écht lekker eten hebben er een geweldige favo shop bij. De webshop Directlyfrom.nl levert de favoriete producten van topchefs nu ook aan de consument. Dankzij een unieke samenwerking van Schmidt Zeevis, Nice to Meat, Rungis, Treuren en Vanilla Venture hoef je nooit meer producten met een loep te zoeken of de halve stad door te rijden. Hier weet je dat je het allerbeste en meest verse product krijgt, direct van de bron.

Directlyfrom.nl werkt als de Boquería Barcelona of de Rotterdamse Markthal maar dan op het web. Met 1 muisklik kun je de meest verse vis, vlees, gevogelte, groenten en delicatessen bestellen. Je kiest de diverse producten, bestelt alles op 1 adres, en de bestelling wordt dagvers bereid en binnen 24 uur (na productie) gekoeld thuisbezorgd.
Deze online foodmarkt zorgt voor een upgrading van ons eten, zowel de dagelijkse maaltijd als feestelijke diners. Want hier proef je, net als in de beste restaurants hoe vlees, vis, kip en groenten kunnen smaken! Het sleutelwoord: kwaliteit! Dit wordt een hele fijne Kerst!

logo directlyfrom

Download hier de persfoto’s 

Oil & Vinegar: Novello 2015 is top!

Novello half December in Nederlandse winkels

Na de tegenvallende oogst in 2014, te wijten aan een agressief fruitvliegje, en de dreiging deze zomer van een uitheemse bacterie in de regio Puglia, zal Oil & Vinegar binnenkort een mooie en zeer kwalitatieve Novello kunnen presenteren. De ­controleurs van Oil & Vinegar bezochten zoals elk jaar hun producenten in Italië en stelden met eigen zintuigen en analyses vast dat de kwaliteit Extra Vergine bijzonder goed is. De grote olijvenpluk, normaliter in november, is dit jaar uit voorzorg iets eerder van start gegaan dan gebruikelijk. Voor de Novello, de eerste olie van het seizoen, worden minderrijpe olijven geplukt. Dit doet niets af aan de smaak en de kwaliteit van de olie maar wel aan de hoeveelheid olie die de olijven voort­brengen. Als gevolg van de vervroegde pluk zal de olijfolieoogst dit jaar in volume iets minder zijn.
[kijk hier voor een oogstimpressie YouTube].
Olijfoogst 2015Gecontroleerd en getraceerd – van boomgaard tot botteling
Voor de Novello worden de olijven direct na de pluk geperst en gebotteld om de verse, rijke aroma’s te vangen. De olie is ongefilterd waardoor deze  licht troebel is, hij bevat niet meer dan 0,4% (wettelijk voor Extra Vergine max 0,8 %) aan vrije zuren en is rijk aan antioxidanten en vitamine E. Lees verder

Culinaire cadeaus met ’n verhaal

Na Noord-Afrika en Turkije met z’n 1001 heerlijkheden heeft Oil & Vinegar ons meegenomen naar de Cucina Tradizionale van Italië om vervolgens weer nieuwe landen aan te doen waar ze pure en bijzondere delicatessen maken. Alle producten die Oil & Vinegar van ver haalt, vertellen een verhaal. Zo ook de nouveautés voor het eind van dit jaar. Het zijn ambachtelijke, kwalitatieve en originele producten met een hoge geschenkwaarde. Voeg daarbij enkele heerlijke recepten en je hebt een feestdiner en culinair cadeau ineen.  

Afbeelding1

Lees verder

100e Oil & Vinegar: in Puerto Rico

De culinaire cadeauketen Oil& Vinegar spreidt a 65481 cape lemon pomegranate splash kopie¦êrenzijn vleugels verder uit.
Met gemiddeld zo’n 10 nieuwe vestigingen per jaar, de opening van de 100e winkel in Puerto Rico en over enkele maanden een start in Japan, ontwikkelt de Nederlandse franchiseketen met mediterrane delicatessen zich tot een wereldspeler.

Van Nederland tot Zwitserland en Brazilië, elke winkel volgt hetzelfde concept: een belevingswinkel voor de zintuigen met een uniek assortiment olie, azijn en aanver­wante producten voor koken en tafelen. 
Lees verder

Pasta Party bij Oil & Vinegar

Sommige culinaire activiteiten komen precies op het juiste moment. Terwijl buiten de eerste herfstbuien langs komen, gaan we bij de mediterrane culishops Oil & Vinegar heerlijk nazomeren in Italiaanse sferen. Met mooie traditionele pasta’s uit de verschillende regio’s met bijbehorende pesto’s, salsa’s en heerlijke recepten.

Wie alle tijd heeft in de keuken, maakt natuurlijk o&v trofie azelf z’n pasta en pesto. Voor wie dat niet heeft of een authentiek culinair cadeautje zoekt, zijn er de ambachtelijke kant-en-klare producten met pure ingrediënten, waarmee je een heerlijke Primi en Secondi uit de Cucina Italiana Tradizionale op tafel zet. Zoals met Foglie, Trofie, Tagliolini, Orecchiette, Salvia, Pistacchio, Carciofi, Melanzane…. En natuurlijk de beste Olijfolie Extra Vergine en Aceto Balsamico.

Oil & Vinegar is het juiste adres daarvoor. Maak snel kennis met deze inspirerende heerlijkheden en hou de culinaire tips onder handbereik in de keuken; want van die super recepten met Italiaanse pasta en pizza blijf je smullen.