Olijven, noten en pitten – allemaal in de olie

walnootlange flesHoewel we bij olijfolie altijd direct aan Italië denken, komt veruit de meeste olijfolie uit Spanje. Ook uit Frankrijk en Portugal komen er heerlijke oliesoorten die zeer de moeite waard zijn. En dat is niet alleen nectar van olijven. De olie van geroosterde hazelnoten, walnoten, druivenpitten, pompoenpitten en pistachenoten zorgt voor een wereld van verschil in de keuken. Zo is er geen topkok te vinden die geen fan is van hazelnootolie. Deze mooie oliën zijn ook voor elke amateurkok bereikbaar; je hazelnootkunt ze bij Oil & Vinegar zelfs elke dag ‘live’ proeven en al vanaf 100 ml vers tappen.

 

Happy Ad

Happy Boeddha Ja, daar gaat-ie weer, Nederlandse creatieven worden in Adformatie uitgenodigd om een advertentie te maken die de weg wijst naar geluk. Een soort SIRE uiting après la lettre lijkt mij, in gang gezet door Kees Klomp, die zijn ervaringen als boeddhistisch beoefenaar koppelt aan zijn expertise als marketing- en managementadviseur. Tevens is hij de auteur van het boek Karmanomics waarin hij het pad beschrijft naar persoonlijk geluk, zakelijk succes en maatschappelijke voorspoed, een kronkelige weg naar de betekeniseconomie. Ofwel een waardensysteem waarin liefde, welzijn, geluk, empathie, mededogen, respect, begrip, waardering, zorg en compassie centraal staan. Wanneer een bedrijf werkelijke waarde creëert voor z’n omgeving zal het daarvoor vanzelf beloond worden. Geld, winstgevendheid en groei zijn daarbij het vanzelfsprekende resultaat van waardevol handelen. Zo, dat lijkt me wel duidelijk, in elk geval is het een boeiende visie. En nu verder. Lees verder

Vloeibaar goud delven in Italië

Olijfolie uit Toscane, Sicilië en Puglia. Zo verschillend, zo smaakvol en lekker. Deze maand wordt het vloeibare goud bij Oil & Vinegar vers getapt en voorzien van alle  karakteristieken en toepassingen zodat elk gerecht nog beter tot zijn recht komt. En dat varieert van Italiaanse pasta en salades tot een oer-Hollandse stoofpot.
Thuis je eigen olie tappen, doe je nu vanuit een schitterende glazen amfoor (1 ltr) en op tafel met beeldschone olie & azijn-druppelaars. Zijn die mooi of niet?
Voor meer info en foto’s: monica@ga-com.nl

amfoor lr

pipet lr