BBQ 3.0: een culinair hoogstandje

Het wordt de nieuwe rage: barbecuen op Himalaya zout. Deze zoutkristallen plaat kan zolr zoutplaat pinchos de gambas op het houtskoolrooster worden geplaatst. Leg er (gekruid) vlees, vis of groenten op en alles krijgt door de plaat een heerlijke smaak en wordt perfect gegaard. En zit het weer even tegen, dan kun je met de zoutplaat ook in de keuken uit de voeten. Zelfs vrieskoud bewijst hij culinaire diensten, zoals voor de presentatie van sushi, salades, fruit en ijs.
Oil & Vinegar.

lr zoutplaat koud met sushi

 

 

 

 

 

 

Hart-ige cadeautjes

Deze hartjes laten je culinaire hart sneller kloppen. De hele dag. Het begint met een eitje of American pancakes voor het (Moederdag?) ontbijt. Gevolgd door een hartvormige sandwich of omelet bij de lunch.
’s Avonds is er dan een fijne paté of vismousse, een aardappel gratin en als dessert kaas of een bavarois. Alles – jawel – in de vorm van een hartje.
Als het je nog niet lukte, dan nu wel: het hart van een geliefde veroveren.
Succes verzekerd!! b pancakes fruit honing

Oil & Vinegar – set hartvormige cutters in blik (€ 12,95)

Download foto’s hier: 

 

Crowdfunding voor CookieCulture

Wie waagt die wint!
Je hoort het niet zo vaak tegenwoordig, maar er zijn modemerken die gewoon een 1174677_511945915563679_1383538495_nsucces zijn in ons land. Eén daarvan is ‘rising star’ CookieCulture, het jonge label van modeondernemer Melle Hamelynck, die zijn sporen in de mode dik verdiend heeft met Mango in Nederland. Sinds 2013 brengt hij met veel elan het label CookieCulture op de markt, dat vandaag al de trends van morgen brengt.
Om de vleugels verder uit te kunnen slaan en te versterken, heeft het label met succes nieuw werkkapitaal gezocht via een crowdfunding actie op geldvoorelkaar.nl.  Lees verder

Pop-Up Salad Bars bij Oil & Vinegar

a doperwten mozarella salade prodOp 11, 12 of 13 april komt er in 13 plaatsen een Pop-Up Salad Bar, waar ’s middags geweldige lenterecepten kunnen worden geproefd met de salade in de hoofdrol. En dat is een echte eye-opener. Want wel eens een traditionele Salade Liègoise met krieltjes en mosterd­dressing gegeten of een friszoete salade met granaat­appel en radijs? En een Italiaanse Insalata di Primavera met artisjokken, gebakken groentes en mozzarella? Heerlijk!
Behalve proeven en genieten zijn er ook ‘geheimtips’ om deze recepten thuis te kunnen namaken, onder meer met de nieuwe dressings appel-balsamico of pomegranate splash. In deze unieke Salad Bar zijn er naast salades en dressings ook andere mediterrane producten om te proeven en a frittata della mamma puntrecept-ideeën, zoals Frittata Arrabiata, een hartige taart/omelet waarbij Italiaanse pasta de basis vormt. Een pronkstuk voor op de Paasdis!
De Pop-Up Salad Bar is te vinden bij Oil & Vinegar en nodigt iedereen uit om een heerlijk culinair lentegevoel te beleven, want de proeverij is gratis!

oilvinegar.com 

Download high res foto’s hier: