De lentegeur van de grachten

Amsterdam krijgt z’n eigen parfum – Eau d’Amsterdam
Geur van de bomen aan de grachten: World Heritage in a Bottle

Eau d'AmsterdamElke stad heeft naast iconische gebouwen zijn eigen karakteristieke bomen. Zo heeft Berlijn de linde, Parijs de plataan en Amsterdam de iep. Al eeuwenlang is de iep dé boom van Amsterdam (de stad telt er maar liefst 75.000!); ze zijn beeldbepalend aan de grachten en verspreiden een geur die we alleen onbewust kunnen ruiken. Tot nu.

Kunstenaarsduo Saskia Hoogendoorn en Lieuwe Martijn Wijnands van Tijdmakers brengen sinds 2012 met de jaarlijkse lenteviering Springsnow een ode aan de iepen van Amsterdam en zij raakten gefascineerd door de zaadjes van de iep. Samen met perfume designer Tanja Deurloo van Annindriya en IFF’s Olfactive Design Studio ontwikkelden zij Eau d’Amsterdam, Scent of the Canal Trees: de natuurlijke geur en het eerste groene parfum van de stad, World Heritage in a Bottle.  Lees verder

Gaat Sinterklaas op de fles?

Sint reminderGaat Sinterklaas dit jaar op de fles? Dat zou zo maar eens kunnen, want de leukste, lekkerste en mooiste surprises zijn dit jaar gebotteld. Zo verwacht Oil & Vinegar een run op de indrukwekkende 3 ltr Magnum (met Siciliaanse extra vergine olijfolie), op heerlijke carpaccio dressing voor vlees of vis, een exclusief wit Balsamico condiment, de grote range mooie Balsamico’s en luxe flacons waarin je zelf de lekkerste olijfolie en azijn tapt. Bijzondere surprises, ook andere dan in een fles, vind je bij www.olivinegar.com.