Op mini-cruise met Oil & Vinegar

viewimage (1)In het 1e weekend van September neemt Oil & Vinegar ons mee op een culinaire trip langs de zuid-  en oostoever van de Middellandse Zee. Landen die slechts een paar uurtjes hier vandaan liggen, maar direct zó anders zijn qua eetcultuur.
Tijdens de Proeverijen op 4 en 5 september maken we kennis met de lekkerste kruiden, salsa’s, dips en natuurlijk de gerechten die je daarmee die specifieke smaak geeft.
Dat is dus ontdekken, meekijken, proeven, tips en recepten scoren en dan thuis lekker nagenieten van alle opgedane indrukken.
Je waant je weer even op vakantie maar dan ietsje dichterbij. Kijk voor tijden en adressen op Oil & Vinegar.

 

HuiZgebreid – van Toen tot Trend

Waar een klein Goois dorpje groot in kan zijn! Op 25 september start in het Huizer HuiZgebreid lrMuseum de tentoonstelling HuiZgebreid, een aanrader voor iedereen die van geschiedenis, breien en naaien en vooral van mooie kledingstukken en accessoires houdt. Van vakwerk dus. In dit dorp zag je vrôger alle meisjes en vrouwen dag en nacht met breipennen in de weer. Dat is prachtig vastgelegd op schilderijen, litho’s en historische foto’s die te zien zijn op de tentoonstelling. Ook hetgeen ze breiden, haakten en borduurden… van dikke stoere truien en sokken tot frêle ondermutsjes, merklappen, shawls en prachtig versierde mofjes voor de kinderen.
Huizer Breimeisje

Pak de breipennen op en maak ook een paar modieuze mofjes voor nu. Wie weet win je er een prijs mee!

Breng tussen 25 september en 16 januari 2016 een bezoek aan Huizen. Je ziet bovendien een unieke collectie klederdracht en de geschiedenis van de Huizer boeren en de vissers uitgebeeld. Een aanrader !   www.huizermuseum.nl

Foto’s: Huizer Museum en Peter Peeters.