#theicebucketchallenge

icebucketDe koude rillingen lopen nog steeds over mijn rug. Niet omdat ik een emmertje ijswater over mijzelf heb uitgestort, maar vanwege het feit dat via social media in no time een mondiale hype is gecreëerd tbv van het ALS-fonds. De bedenkers daarvan nomineer ik tot de social media top creatives van 2014 en ver daarna. Effectief ook? In Nederland is er tot eind augustus 1 miljoen gedoneerd aan het ALS fonds, het aantal donaties per maand is opgelopen van 200 naar 20.000. Geld is natuurlijk mateloos belangrijk in het kader van verder onderzoek naar deze afgrijselijke spierziekte. Het gedoneerde bedrag lijkt relatief weinig. Maar ik denk dat er weinig mensen in ons waterlandje rondlopen die nu nog niet weten wat ALS is. En dat is een prachtig vertrekpunt voor vervolg acties. Natuurlijk is er een aantal marginale azijnpissers geweest die het een verspilling van water vonden en dat in een wereld waar in vele landen gebrek aan water is. Daar word ik altijd een beetje moe van. Bedenk dan zelf iets, ongelooflijke jurken, om dat probleem nu eens te laten doordringen in de grijze cellen van een groot deel van de wereldbevolking. Laat in Nederland symbolisch de mensen tegen betaling drie emmertjes water halen, drie emmertjes pompen. Ga desnoods woestijnen begieteren. Maar zeur niet, en doe iets. Pardon, ik dwaal af. Waar ik nu eigenlijk op wacht is een Grande Finale van The Icebucket Challenge. Want zo langzamerhand begint de hele actie wel behoorlijk te verwateren. Het wordt langzaam aan een beetje incontinent gebeuren, het druppelt nog slechts lichtelijk na. Dus wat gaan we mondiaal doen om er een prachtig slotakkoord aan te geven? Ik voel wel iets voor een Aqua Flash Mob op alle grote pleinen ter wereld, live uitgezonden met als finale klapper de Paus die op het Sint Pieterplein met alle aanwezige gelovigen de laatste challenge doet onder het uitspreken van het Aqua et Orbi. En dan een paar miljoen doneert. Kunnen we daar voor gaan?

Reacties zijn gesloten.