De lentegeur van de grachten

Amsterdam krijgt z’n eigen parfum – Eau d’Amsterdam
Geur van de bomen aan de grachten: World Heritage in a Bottle

Eau d'AmsterdamElke stad heeft naast iconische gebouwen zijn eigen karakteristieke bomen. Zo heeft Berlijn de linde, Parijs de plataan en Amsterdam de iep. Al eeuwenlang is de iep dé boom van Amsterdam (de stad telt er maar liefst 75.000!); ze zijn beeldbepalend aan de grachten en verspreiden een geur die we alleen onbewust kunnen ruiken. Tot nu.

Kunstenaarsduo Saskia Hoogendoorn en Lieuwe Martijn Wijnands van Tijdmakers brengen sinds 2012 met de jaarlijkse lenteviering Springsnow een ode aan de iepen van Amsterdam en zij raakten gefascineerd door de zaadjes van de iep. Samen met perfume designer Tanja Deurloo van Annindriya en IFF’s Olfactive Design Studio ontwikkelden zij Eau d’Amsterdam, Scent of the Canal Trees: de natuurlijke geur en het eerste groene parfum van de stad, World Heritage in a Bottle. 

Eau d'Amsterdam-2

Het parfum wordt aan het publiek gepresenteerd bij Meesterlijk, hét event voor design, toegepaste kunst en food in de Westergasfabriek in Amsterdam, van 28 – 30 november 2014.
De makers demonstreren hier in een bruisend en bubbelend Parfum Lab de kunst van het maken van een parfum. Er is een beperkte oplage van Eau d’Amsterdam verkrijgbaar.

Eau d’Amsterdam is vanaf 1 december online en in Amsterdam (verkooppunten
volgen op www.eaudamsterdam.com) verkrijgbaar en kost € 58,= voor 50 ml.
Tijdens Meesterlijk geldt een introductieprijs van € 48,=.
Met de opbrengst worden nieuwe activiteiten ter viering van Springsnow georganiseerd.

www.eaudamsterdam.com / www.meesterlijk.nu

Reacties zijn gesloten.