Moestuin Culinair

Nooit gedacht dat ik zo enthousiast zou worden over het fenomeen ‘moestuin’.
Wat begon als een grap op een schoteltje staat nu weelderig te bloeien en zet alle andere tuinplanten in de schaduw. Trots als een pauw was ik op mijn eerste oogst, die nog lekker was ook. Nu kunnen we de groei en bloei bijna niet bijhouden maar ja, we willen ook niet elke dag groene sla eten.
Vandaar hier enkele culinaire tips van Oil & Vinegar, om elke moestuinoogst om te toveren tot een culinair sterrengerecht. Heerlijk. Zo kom ik de zomer wel door!

moestuinLees meer en download hieronder het persbericht en foto’s van de gerechten.
Alle recept- en productinformatie vind je op oilvinegar

Zomerse Salades
Goede salades wisselen qua kleur, smaak en textuur. Zo vormen aardbei, rucola en aardbei azijnavocado een ideale match met een frisse Raspberry dressing.

Roasted Sesame Dressing op basis van olie, azijn, ietwat sojasaus, mosterdzaad en geroosterde sesamzaadjes is delicaat en nootachtig van smaak. Heerlijk over elke salade maar ook over alle andere groenten uit de moestuin.

Met puur natuurlijke Aardbeien Azijn creëer je een scala aan zomerse traktaties. In combinatie met basilicum of walnootazijn lekker over sla. Of een scheutje in een glas Prosecco én een paar lepeltjes over je dessert!!

Wist je dat versgeplukte spinazie en Granaatappel Azijn een perfect match vormen? En voeg eens wat Tomaten Azijn toe aan alle ingrediënten voor een Insalata Caprese. Je zult versteld staan!

Hij heet Insalata di Primavera maar je kunt hem rustig het hele jaar op tafel zetten, deze klassieker van Oil & Vinegar. primavera salade lrSuperlekker door de combi van artisjokken, appel en rucola uit de tuin, gemixt met mozzarella, citroen, Citroen Olijfolie en Apple Balsamic Vinaigrette.
En omdat rucola groeit als een dolle kun je hier geen recepten genoeg voor hebben, zoals een romige rucolasoep op basis van aardappel en Saveurade Assisi.

zomerdrankjes

En… ben je gevallen voor deze heerlijke dressings en azijnen? Maak er dan ook eens een heerlijk zomerdrankje van!

 

 

 

Reacties zijn gesloten.