Oil & Vinegar: Novello 2015 is top!

Novello half December in Nederlandse winkels

Na de tegenvallende oogst in 2014, te wijten aan een agressief fruitvliegje, en de dreiging deze zomer van een uitheemse bacterie in de regio Puglia, zal Oil & Vinegar binnenkort een mooie en zeer kwalitatieve Novello kunnen presenteren. De ­controleurs van Oil & Vinegar bezochten zoals elk jaar hun producenten in Italië en stelden met eigen zintuigen en analyses vast dat de kwaliteit Extra Vergine bijzonder goed is. De grote olijvenpluk, normaliter in november, is dit jaar uit voorzorg iets eerder van start gegaan dan gebruikelijk. Voor de Novello, de eerste olie van het seizoen, worden minderrijpe olijven geplukt. Dit doet niets af aan de smaak en de kwaliteit van de olie maar wel aan de hoeveelheid olie die de olijven voort­brengen. Als gevolg van de vervroegde pluk zal de olijfolieoogst dit jaar in volume iets minder zijn.
[kijk hier voor een oogstimpressie YouTube].
Olijfoogst 2015Gecontroleerd en getraceerd – van boomgaard tot botteling
Voor de Novello worden de olijven direct na de pluk geperst en gebotteld om de verse, rijke aroma’s te vangen. De olie is ongefilterd waardoor deze  licht troebel is, hij bevat niet meer dan 0,4% (wettelijk voor Extra Vergine max 0,8 %) aan vrije zuren en is rijk aan antioxidanten en vitamine E.
De Extra Vergine olijfolie die franchiseketen Oil & Vinegar in alle vestigingslanden aanbiedt, wordt rechtstreeks en gecontroleerd van de bron betrokken. Dit is zuivere olijfolie van de eerste, koude persing, zonder gebruik van extra warmte of chemische toevoegingen. De olijfoliespecialist houdt de productieprocessen van z’n olijfolieassortiment nauwlettend in het oog, analyseert met regelmaat de kwaliteit en werkt sinds jaar en dag met vertrouwde, ambachtelijke producenten.

Peperig, groen met licht bittertje Er bestaan meer dan 85 soorten olijven en daarvan worden honderden oliën geperst. Van donkergroen tot goudkleurig. Sommige smaken een beetje peperig, andere fruitig en mild Novello 2015en de volgende naar citroen. Uit Toscane haalt Oil & Vinegar een gelimiteerde Novello in een genummerde fles (500 ml) en van de tap is de heerlijke Biancolilla Novello uit Sicilië verkrijgbaar. Op zijn best is de Novello in koude schotels of – last minute – over bereide gerechten. Heerlijk over salades, bruschetta, antipasti, vlees, groente en soep. En lekker puur met een stukje brood en wat zeezout. Met een lepeltje Novello erover wordt zelfs een gekookt aardappeltje een ware delicatesse. Olijfolie is net als wijn: je moet er iets van afweten, verschillende soorten proeven en vervolgens op de juiste wijze gebruiken om er optimaal van te genieten. Oil & Vinegar is daarvoor een inspirerend en betrouwbaar adres.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en beeldmateriaal: Monica van Alewijn (PR), monica@ga-com.nl, 0655142517, www.ga-com.nl.

Reacties zijn gesloten.