Buitenbeeld in het Huizer Museum

51 staan er. 51 kunstwerken in de openbare ruimte in Huizen. Beelden die de omgeving verfraaien, die mensen, omgeving en architectuur met elkaar verbinden. Openbare kunst die prikkelt en uitdaagt tot verbeelding en beeldspraak. Het beeld heeft zijn plek verworven maar hoe vaak lopen we er gedachteloos langs? Veel beelden zijn aangekocht of gemaakt in opdracht van de Huizer kunstcommissie.
Maar er staan ook beelden geplaatst of geschonken door bedrijven en beelden die door de buurt gemaakt zijn. buitenbeeld en omgeving

In het boekje ‘Beelden in Huizen’ heeft de kunstcommissie een route langs deze beelden uitgewerkt. Parallel daaraan presenteert het Huizer Museum de interactieve tentoonstelling ‘Buitenbeeld’, die loopt van 16 april tot 15 augustus. Met een opvallend geel bankje als spraakmaker.

Reacties zijn gesloten.