Een ode aan de Hamburger

Van fastfood naar een verrassend lekker gerecht op topniveau. 

(foto Diego Buik)

De Amerikaanse Big Macs en Whoppers hebben onze kijk op de Hamburger nogal vertroebeld. Enerzijds vinden we het goedkoop fastfood, maar anderzijds kan de hamburger een super smakelijk gerecht zijn voor ultieme lekkerbekken waar je op sterrenniveau van geniet.

Volgens overlevering komt de hamburger van oorsprong uit Amerika maar is gebaseerd op Duits gehakt vermengd met uien en brood. Omdat hij snel en goedkoop te bereiden was en zelfs staand of lopend kon worden gegeten, werd dit gerecht daar vorige eeuw razendsnel populair onder de naam hamburgersteak. Het is dankzij ketens als Burger King en McDonald’s dat de goedkope hamburgers vervolgens wereldwijd populair en hip werden. Sindsdien heeft de hamburger zich ontwikkeld tot verwenproduct, waarmee de Nederlandse kok Diego Buik zelfs in het Guiness Book of Records staat.

Hoe? Lees  meer in de column van horecaslagerij Nice to Meat op Chefsfriends. https://chefsfriends.nl/blog-nice-to-meat-ode-aan-hamburger/

Reacties zijn gesloten.