Ook mode experts in foute beha

Het is al heel lang bekend: veel Nederlandse vrouwen dragen de verkeerde maat beha, volgens sommigen is dat altijd nog zo’n 70%. Milou van Rossum, erkend en gewaardeerd modejournaliste van de NRC, schreef onlangs dat ze tot het besef is gekomen dat ze jarenlang de verkeerde behakeuze heeft gemaakt. Zelfs een autoriteit op modegebied overkomt dit. Ondanks alle inspanningen van de lingeriebranche om lingerie als mode en als basic vrouwelijke verzorging te zien met primaire aandacht voor draagcomfort en de juiste maat. Dat de Nederlandse vrouw dit nog steeds niet doorheeft, mag ook de mode-journalistiek zich aanrekenen. Blijkbaar is schrijven over juiste maten en draagcomfort van beha’s niet sexy. En nog minder boeiend is de waardevolle rol van de lingeriespeciaalzaak, daarmee verkoop je geen bladen en kranten.

meet je behamaatDe aandacht in modecolumns richt zich op designers, catwalks en celebrities die front row de outfits van deze designers dragen. Zo kom je als lezer niet verder dan spannende info over de nieuwe looks. Maar hoe de feel onder de modieuze innovaties is, kom je nauwelijks te weten. Dus als je vervolgens via internet je nieuwe sexy lingerie bestelt of deze in trendy stores uit het rek plukt, kom je meestal van een koude kermis thuis. Het ziet er leuk uit, het zit echter voor geen meter.

Maar, hoera, er is licht aan de horizon. Op enig moment is ook de ervaren modejournalist zelf toe aan een nieuwe slip en beha. En laat zich gelukkig een keertje goed adviseren. Eureka meldt zich aan in het pashokje: “goh, draag ik een verkeerde maat? Ik heb toch al jaren dezelfde!”. Ook in het journalistieke metier staan de beste stuurlui soms aan wal. Ondanks al hun expertise komen zij niet verder dan wat het oog op de catwalk waarneemt. Het siert Milou van Rossum dat ze haar persoonlijke ontdekking van lingerie in de krant zo eerlijk beschrijft. Nu zijn we benieuwd of haar openbaring in de lingeriespeciaalzaak ook toekomstige modeberichtgeving gaat beïnvloeden.

Reacties zijn gesloten.